Home Nieuws Jeugd Doorstroming van Luca Oyen (17) en Pierre Dwomoh (15) naar A-kern

Doorstroming van Luca Oyen (17) en Pierre Dwomoh (15) naar A-kern

0
Doorstroming van Luca Oyen (17) en Pierre Dwomoh (15) naar A-kern
GENK, BELGIUM - FEBRUARY 16 : tifo of Racing Genk supporters during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Standard Liege on February 16, 2020 in Genk, Belgium, 16/02/2020 ( Photo by q6001259#1q / Photonews

Twee talenten uit de Genkse jeugdacademie worden gepromoveerd naar de A-kern. Her gaat om de 17-jarige Luca Oyen, zoon van oud-speler Davy Oyen, en de 15-jarige Pierre Dwomoh. Zij zullen volgend seizoen starten als volwaardig lid in de A-kern onder Hannes Wolf.

Pierre Dwomoh tekent een nieuw contract tot 2024. Dwomoh, die eind juni 16 wordt, stond in de belangstelling van verschillende buitenlandse topploegen zoals onder andere Juventus. De Mechelaar maakte indruk in de Youth League afgelopen seizoen waardoor hij op de radar verscheen van vele scouts. Dwomoh is een polyvalente middenvelder. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut al in een oefenwedstrijd in de voorbereiding.

Luca Oyen dwingt zijn selectie voor de A-kern af. Oyen doorliep de hele jeugdwerking en maakte indruk bij de belofteploeg. Hij geldt al langer als een aanstormend talent. Luca mocht in januari al mee op winterstage en dwong in de laatste competitiewedstrijd in Oostende al een eerste keer een plaats op de bank af. Oyen verlengde in oktober zijn contract. Hij is een creatieve middenvelder, maar kan op elke aanvallende positie terecht. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here