Home Nieuws Welkom Daniel Muñoz!

Welkom Daniel Muñoz!

0
Welkom Daniel Muñoz!

De eerste versterking voor komend seizoen is al een feit: de Colombiaan Daniel Muñoz komt over van Atlético Nacional. Mundoz tekent, zodra hij slaagt op zijn medische testen, een contract voor vier seizoenen met optie op een bijkomend seizoen.

Daniel Muñoz kunnen we het best omschrijven als een energieke allround verdediger. Hij kan op alle defensieve posities terecht, ook op die van verdedigende middenvelder. Hij verhuisde pas vorige zomer naar topclub Nacional, immers de club van zijn hart en huidige leider in de Colombiaanse competitie, en groeide er meteen uit tot kapitein van de club. Ook bij de supportersaanhang was Muñoz een publiekslieveling, want als jonge tiener maakte Muñoz deel uit van de meest fanatieke supporterskern van de club. Ze noemden hem ‘la hincha de la cancha’: de supporter op het veld.

Bij Atlético Nacional betreuren ze zijn vertrek. De voorzitter, Juan David Pérez Ortíz had dan ook enkel maar lovende woorden voor zijn kapitein in huis: “Dit is voor Daniel de kans om zijn tweede droom als profvoetballer waar te maken. De eerste was de kleuren van Atlético Nacional verdedigen, waar hij in juni 2019 neerstreek met de ambitie om kampioen te worden met ‘de Verdolaga’. Nu krijgt hij de kans om in Europa te gaan voetballen en al zijn kwaliteiten te tonen, en zich zo een plaats te verwerven in het internationale voetbalpanorama. Wij wensen hem het allerbeste.”

Daniel Muñoz is zo de derde Colombiaan in loondienst van KRC Genk in drie seizoenen tijd, na Jhon Lucumi en Carlos Cuesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here