Home Nieuws KRC Genk laat oog vallen op Cyriel Dessers

KRC Genk laat oog vallen op Cyriel Dessers

0
KRC Genk laat oog vallen op Cyriel Dessers

Veel Belgen in de kern hebben is altijd een pluspunt, zeker om de befaamde Belgenregel die van toepassing is in onze vaderlandse competitie. Als die Belg dan ook nog eens een vlot scorende spits is, is dat een reuzemeevaller. KRC Genk toont dus niet voor niets interesse in de topschutter van de Eredivisie, Cyriel Dessers. Alleen is de, op dit moment, te hoge vraagprijs een struikelblok om de overgang concreet te maken.

Racing Genk speurt nog altijd de markt af om een vervanger te halen voor Aly Samatta. Op dit moment heeft het enkel Paul Onuachu en Stephen Odey in dienst als spitsen. Zinho Gano en Dante Vanzeir keren wel terug maar of zij nog een toekomst hebben in de Luminus Arena lijkt hoogst onzeker.

Hoog op het verlanglijstje staat Cyriel Dessers, aanvaller van Heracles en topschutter met 15 goals. De Zuid-Nederlandse spits binnenhalen lijkt voorlopig wel nog geen evidentie. Heracles vraagt 6 miljoen voor de man uit Tongeren, een bedrag dat Genk op dit moment nog niet wilt betalen. Het water in de wijn is op dit moment nog te diep om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten tussen beide clubs.

Dessers binnenhalen lijkt op dit moment wel een garantie op doelpunten. De 25-jarige spits heeft bij Heracles zijn vorm teruggevonden en is er completer geworden na een mislukte passage bij FC Utrecht, daar gooide een vervelende blessure roet in het eten.

Op zijn 20ste trok Dessers naar het Lokeren van coach Peter Maes. Daar werd zijn carrière echter nog geen succes. Dessers zocht andere oorden op en trok naar de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. Onder de hoede van trainer Stijn Vreven schoot hij de club met zijn 29 goals in 40 matchen naar de Eredivisie. Daarna volgde er een toptransfer naar FC Utrecht, na twee seizoenen waarin hij 19 keer scoorde in 56 wedstrijden verhuisde Dessers vorige zomer naar Heracles. In Almelo kroonde hij zich afgelopen seizoen met 15 goals in 26 duels prompt tot Nederlands topschutter. De zoon van een Nigeriaanse moeder dwong zo voor het eerst een selectie voor de Nigeriaanse nationale ploeg af maar op zijn debuut blijft het nog wachten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here